Visie

Een tuin roept emotie op en hoort te passen bij u en uw omgeving.
En juist daarom is een persoonlijk gesprek waarin al uw tuinwensen geïnventariseerd en besproken worden een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces.  Uw eigen input is hierin natuurlijk van belang, hierdoor krijgt de tuin immers een eigen persoonlijk karakter die bij u en uw tuinbeleving past.

 

Ontwerp

 

Het gesprek

Elke opdracht begint met een oriënterend gesprek bij u thuis of op locatie waarin al uw tuinwensen geïnventariseerd en besproken worden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw wensen. In dit gesprek worden de kaders vastgelegd waarbinnen het ontwerp kan worden uitgevoerd.

De conceptfase

Na het gesprek start de conceptuele fase, waarin ik op zoek ga naar ideeën en originele invalshoeken. Deze ideeën zijn gebaseerd op de input vanuit ons oriënterend gesprek. Uw eigen input is daarom van groot belang, het bepaalt immers de koers naar uw eigen persoonlijk tuinontwerp!

Het schetsontwerp

Onderzoeken, schetsen, nadenken, spelen met de vorm… Het ontwerpen is begonnen!
Het schetsontwerp en de achterliggende gedachte wordt met u persoonlijk besproken. Deze tekeningen op schaal geven u een beeld hoe uw tuin er in grote lijnen uit komt te zien en enkele 3D beelden zullen de nieuwe situatie verduidelijken. Waar nodig kunnen nog aanpassingen worden doorgevoerd om zo samen met u tot het beste ontwerp te komen.

Van schetsontwerp tot definitief ontwerp

Nadat u het schetsontwerp akkoord heeft bevonden begint de uitwerkfase. Het ontwerp wordt tot in detail uitgewerkt. De materialen worden met u besproken en om het plan compleet te maken wordt er een verlichtingsplan en beplantingsplan toegevoegd.

 

Realisatie

 

Wanneer gewenst kan TUIN uw in contact brengen met een van onze hoveniers in ons netwerk. Al onze hoveniers werken met een vast aanspreekpunt waardoor elk project met de meest mogelijk zorg wordt aangelegd. Tijdens de gehele aanleg is er wekelijks overleg tussen TUIN en de door ons geadviseerde hovenier.